Wist je dat?

 

In deze rubriek brengen diverse artikelen, die wellicht leuk zijn om te weten.

In november 2020 bestond mijn zaak alweer 25 jaar.....

….ongelofelijk, wat vliegt de tijd.

We hadden van alles gepland om het samen met jullie te vieren, maar jammer genoeg gooide Corona en met name de lockdown roet in het eten.

Omdat mijn man Hans vond dat we dit jubileum niet zo maar voorbij konden laten gaan, had hij een grote verassing voor mij. Zonder dat ik het wist stond plots de zaak vol met mensen, die kwamen feliciteren. En zo werd ook de winkel na 25 jaar nog een keer geopend. Deze keer door onze burgemeester Petra Dassen, vergezeld door wethouder Dion Schneider.

DSC00336

Ook de "Kling Kirchröatsjer Sjtadjarde" stond in vol ornaat voor de deur!! Wat een verrassing, ik wist niet wat mij overkwam.

Zelfs Visible Producties kwam voor een interview

Ondanks Corona werd het zo toch een feestelijke dag.

Om alle klanten toch nog mee te laten genieten van ons 25 jarig Jubileum, hebben we besloten om in 2021, elke maand met leuke acties te komen. Want dit feest heb ik uiteindelijk aan jullie te danken, mijn klanten. Daarom willen we jullie extra in de bloemetjes zetten. Houdt onze Facebook pagina in de gaten voor onze acties!

Foto: Jo Pöttgens

Na ruim 20 jaar ervaring in het maken van bloemstukken en boeketten voor de meest uiteenlopende gelegenheden, kwam deze week toch de kroon op mijn werk. Ik mocht namelijk het boeket maken voor Koningin Maxima bij haar bezoek aan Kerkrade, een compact boeket met Avalanche rozen, haar lievelingsbloemen, in pastelkleuren.

BoeketTamara 

ZonnebloemBloemen vroeger

Bloemen waren vroeger al belangrijk voor de mensheid. Vroeger dienden bloemen als eten, als parfum, als geneesmiddel, maar ook werden bloemen eeuwen geleden al gebruikt bij belangrijke gebeurtenissen. Daarom zie je bloemen bijvoorbeeld terug in kunst uit de 17e tot en met de 19e eeuw. Ook zijn er bloemen in oude graven teruggevonden, bijvoorbeeld bij mummies in Egypte. Tevens werden bloemsoorten als embleem gebruikt. De Vikingen uit het oude Engeland: bijvoorbeeld gebruikten de roos. Ook wordt in veel mythologieën en legenden gesproken over bloemen.

Waarom geven we bloemen

Het 'ruiktertje' is het meest gegeven cadeau in Nederland, maar waarom geven we elkaar eigenlijk bloemen?

Omdat bloemen sfeer, kleur en gezelligheid in huis brengen
Omdat je bloemen aan zowel een man als een vrouw kunt geven
Met het geven van bloemen maken we iets duidelijk, brengen we ons gevoel over. Eigenlijk kun je zeggen dat een boeket onze persoonlijke boodschap symboliseert.

Taal van de bloemen

De taal van bloemen noemen we in Nederland met een mooi woord 'floriografie'. In Japan gebruikt men het woord 'hanakotoba'. Europeanen gingen zich aan het begin van de vorige eeuw bezighouden met de betekenis van bloemsoorten, maar deze bloemensymboliek is eigenlijk al veel ouder.
De symbolische betekenis van bloemen verandert soms, maar met het geven van bloemen willen we nog altijd iets duidelijk maken. We lijken instinctief aan te voelen welke bloemen we voor welke gelegenheid moeten geven. Dat is fijn. Mocht je het toch lastig vinden; met de informatie van Fleurop maak je jouw bloemetje nog veel persoonlijker!

Een mooi Boeket bloemen of een roos; daar wordt ieder meisje blij van. Maar weet je eigenlijk wel welke betekenissen bloemen hebbenEn wat zegt het eigenlijk als een jongen jou een witte roos of een roze roos geeft?
Boeket Eerst een -klein- stukje geschiedenis. Wist jij dat er een echte bloementaal bestaatDeze is in het begin van de 18e eeuw ontstaan. Er werd aan elke bloem een symbolische betekenis gegeven. In 1819 verscheen er zelfs een boek over bloementaal! Bloemen konden een boodschap van liefde of juist van afkeer overbrengen. Tegenwoordig zijn de meeste betekenissen van de bloementaal verdween. Toch blijven we het leuk vinden als we een boeket krijgen. 'Sorry' of 'Ik hou van je' zeggen is voor sommige mensen moeilijk. Een andere manier om dat te zeggen is het geven van een bos bloemen.

20 Jaar Bloemsierkunst TamaraDe passie voor het bloemenvak is haar met de paplepel ingegeven: al zo’n 70 jaar is de familie Hodzelmans in de bloemenwereld actief. Logisch dat Tamara, als een volgende generatie, in deze voetsporen trad, en haar bedrijf nu het 20-jarig jubileum viert. Niet meer weg te denken uit Kerkrade-West, maar ook klanten uit de verre omgeving weten de weg naar Bloemsierkunst Tamara te vinden. Voor alle soorten gelegenheidsbloemwerken kunt u bij haar terecht, van bruidswerk tot rouwwerk, grafverzorging. Ook organiseert ze workshops bloemschikken. Bij gelegenheid van het 20-jarig bestaan heeft Bloemsierkunst Tamara vanaf nu elke maand een spetterende aanbieding; u vindt die op haar facebook-pagina en haar website www.bloemsierkunst-tamara.nl. Hier vindt u ook leuke weetjes en foto’s (van b.v. workshops en allerlei bloemwerk), en zelfs een webshop. Tamara heeft een eigen bezorgservice en is daarnaast aangesloten bij Fleurop, zodat uw bloemetje te allen tijde, ook buiten de regio, zelfs wereldwijd, zijn bestemming bereikt. Tamara begroet u graag persoonlijk om u te laten genieten van al het moois dat ze in haar zaak aan de Heiveldstraat 123 in Kerkrade-West te bieden heeft.

Bron: i Kirchroa Editie 3, week 10 2015

Onlangs vierde Bloemsierkunst Tamara haar 15 jarig bestaan. ( artikel van 2011)

vlnr: Dora, Wiel, Tamara, Hans en ChantaleDoor dit jubileum zit fam. Hodzelmans al 65 jaar in de bloemen. Waar haar tante (Dora nu 90jaar) 65 jaar geleden begon op Kaalheide als eerste van de familie, zette vader Wiel Hodzelmans deze fleurige , hobby voort. Hij ontdekte zijn passie voor bloemen bij zijn zus in de zaak aan de Kaalheidersteenweg. Jaren later begon hij als zelfstandig ondernemer en ging met bloemen en planten venten langs de deur. De oudere generatie zal zich dit nog goed herinneren. Later werd deze bloemen verkoop voort gezet op de Krichelstraat. Tamara opgegroeid tussen de bloemetjes kreeg deze passie al van jongs of aan meegegeven. Zij begon dan ook al op 20 jarige leeftijd meteen na haar opleiding haar eigen bloemenzaak op de Heiveldstraat. Nu 15 jaar later runt ze haar zaak nog steeds met veel liefde en passie. Met een klein en enthousiast team zijn zij steeds op zoek naar vernieuwing. Kwaliteit, Service en Klantvriendelijkheid staat voorop. We proberen elke klant zo goed mogelijk van dienst te zijn met Dagverse bloemen en een ruim assortiment van aanverwante artikelen, hebben wij wat de klant zoekt ,groot of klein, en zo niet wordt het op maat gemaakt zodat elke klant tevreden en met een glimlach de zaak verlaat. Bloemsierkunst Tamara heeft zich door de jaren been gespecialiseerd in diverse soorten bloemwerk, rouwarrangementen, bruidswerk, abonnementen voor de zakelijke klanten, grafverzorging en alle ander voorkomend en gelegenheid bloemwerk. Alles op maat gemaakt voor ieder wat wils. En heeft u zelf geen idee wat u wil Tamara en haar team helpen u graag verder met tips en ideeën. Kom gewoon vrijblijvend binnen deze zaak is beslist een aanrader waard. Tamara dank bij deze dan ook al haar klanten van heinde en verre voor hun trouwe bezoek en hoopt iedereen nog jaren met plezier van dienst te kunnen zijn. Nu Tamara en haar partner Hans een baby verwachten hopen zij hun passie nog generaties lang door te geven. Tamara is er dan ook trots op om de traditie van fam. Hodzelmans op Kaalheide nog jaren voort te zetten. Volgens haar is het een beroep wat je alleen kunt volhouden uit liefde voor het vak.

Bron: Weekblad Parkstad uitgave februari 2011

 

Bewaren

Openingstijden
 

Openingstijden Bloemsierkunst Tamara

Maandag

  Gesloten
Bereikbaar via mail/telefoon

9:00   - 18:00
9:00   - 16:00
   

Contact

Adres: Heiveldstraat 123, 6466 AJ Kerkrade
Telefoon: 045-5414532
Email: info@bloemsierkunst-tamara.nl
Website: